Hieke & Team

Hieke

Hieke de Zeeuw is zelfstandig ondernemer sinds 1998. Haar bedrijf is als een paraplu van waaronder ze veel verschillende activiteiten ontplooit en met verschillende mensen samenwerkt. Niet alleen met communicatieadviseurs, juist ook met professionals met andere disciplines en voelt zich soms als een spookrijder tussen communicatie, management, journalistiek en human resource management. Ze kijkt bovendien met grote verbazing naar de manier waarop mensen in organisaties elkaar soms tegenwerken en het werkplezier ontnemen. Haar grote fascinatie is hoe werk(en) beter kan worden georganiseerd waardoor mensen meer voldoening en geluk kunnen putten uit hun werk. Goede communicatie is daarbij altijd deel van de oplossing. ‘Het nieuwe werken’ ziet zij als méér dan alleen de mogelijkheid werk en privé beter kunnen combineren. Het is een kans om professionals met elkaar te verbinden rond een gezamenlijk doel. 

Hieke adviseert, komt meehelpen of schrijft over nieuwe ontwikkelingen en goede ideeen. Na een jaar in Noorwegen (Voss Folkehøgskule, 1984) studeerde zij Scandinavische Taal- en Letterkunde en Communicatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen (1990). In Groningen was zij onder meer redacteur voor de Universiteitskrant en publiciteitscoördinator van de Nationale Wetenschapsweek. Achtereenvolgens werkte zij daarna voor het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen (Informatiebeheergroep) aan de campagne voor de invoering van de OV-jaarkaart voor studenten en als woordvoerder Studiefinanciering, als senior communicatieadviseur bij Nijhof en Partners en manager Communicatie & Marketing bij de Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland.

Vanuit haar eigen adviespraktijk is Hieke vanaf 1998 als adviseur en interimmanager voor klanten in overheid, non-profit en zakelijke dienstverlening, betrokken (geweest) bij tientallen projecten en branches. Ze wisselt graag van rol. Op dit moment werkt ze bijvoorbeeld  als adviseur (communicatie en management),  trainer (over het samenwerken met en verbindenvan verschillende generaties in organisaties) en publiciste (over communicatie, samenwerken en innovaties op de arbeidsmarkt). Hieke is als redacteur voor het kenniscentrum www.innovatiefinwerk.nl, lid van de commissie Toetsing en Certificering van Logeion en begeleidt daarnaast, als procesmanager, een aantal positioneringstrajecten van (non)profitorganisaties.  Hieke is partner van Tappan en werkt samen met PrairieDogs.

LinkedIn netwerk profiel

Volg op Twitter

Team

Hieke de Zeeuw werkt samen met zelfstandige professionals. Haar netwerk kenmerkt zich door duurzame samenwerking met eigenzinnige mensen. We geven elkaar de ruimte en laten vertrouwen, kwaliteit en creativiteit vaak nét iets belangrijker zijn dan prijs. Hieke werkt samen met bijvoorbeeld, Marieke Karssen (webontwikkeling)  Mirjam Broekhoff (tekst en inspiratie), Danielle Verbeeten (trainer en coach), José Coenders (communicatiemanager), Willem Raymann (designer), Acato (webdesign) en Routine (congresorganisatie en evenementen).